Les Charmes des Etoiles

Nieuws

Helaas, 2 dagen voor de officiele start werd de race afgelast ifv van het opkomende Coronavirus.
6 maanden trainingsarbeid à 18u/week en een financiele kater was de input.  Maar we zijn gezond en dat is in deze tijden het voornaamste.
Misschien houden we onze conditie vast en staan we aan de start van de editie 2021 maar zover zijn we nog lang niet.
Hoop doet leven en keep on biking .... met de nodige afstand !


Beter laat dan nooit, deze stond nog op mijn agenda en wijst richting "sportief prépensioen"!
Van 15 - 23 maart 2020 zal C3T aanwezig zijn in the Untamed African Stage Race "Absa Cape Epic".
Volg het wel en wee van Yvan en Co op deze blog.  De races worden ook integraal uitgezonden op Red Bull TV.


 • ,

Cape Epic 2020 Zuid-Afrika AFGELAST


The Untamed African Stage Race "Absa Cape Epic".

Tijdens de zomer/herfst maanden is er in Redu een maandelijkse Bio markt
 • ,

Marché Fermier Redu


Tijdens de zomer/herfst maanden is er in Redu een maandelijkse Bio markt

Ga mee op stap met een professionele gids en ontdek welke heerlijke boschampignons er te vinden zijn in onze bossen.  Na het sorteren is er ook een degustatie voorzien met een heerlijk "ommelete Champignon" en glaasje wijn.
 • ,

Decouverte du Champignon


Ga mee op stap met een professionele gids en ontdek welke heerlijke boschampignons er te vinden zijn in onze bossen. Na het sorteren is er ook een degustatie voorzien met een heerlijk "ommelete Champignon" en glaasje wijn.

Speciaal voor onze huisgasten hebben we een multi-cache gemaakt van 14 punten , rondom Transinne.
Zoek de schat !
 • ,

Geocaching rondom Transinne


Speciaal voor onze huisgasten hebben we een multi-cache gemaakt van 14 punten , rondom Transinne. Zoek de schat !

Nieuw sinds augustus 2018 en toch wel hoogst bijzonder. Een langeafstandswandeling die voor maar liefst 95 % over onverharde paden loopt. Nog een record: "Entre Lesse et Lomme" loopt bijna nonstop door woud, je komt haast het bos niet uit 3 of 4 dagen lang, laat staan dat je door een dorp of stad wandelt. Echt een tocht voor woudlopers dus, voor wie eens een paar dagen weg van de wereld wil zijn en niet vastgeklonken hangt aan smartphone of andere schermen. 
 Entre Lesse et Lomme voert je 78 km lang door de Centrale Ardennen in stiltegebied door afwisselend lichtgroen gebladerte van loofwoud en de donkergroene naalden van dennenbossen. Af en toe wordt er nog een streepje kabbelend en ruisend blauw aan toegevoegd, als je een van de vele Ardense beken oversteekt die van de hoogplateaus afwateren door de bossen of tijdens de absoluut prachtige passages langs de twee grote Ardense rivieren die deze wandelroute als thema heeft: de Lesse en de Lomme.
 • ,

Entre Lesse et Lomme


Nieuw sinds augustus 2018 en toch wel hoogst bijzonder.

TEST : Specialized Fatboy vs  BMC 29R Teamelite (afgemonteerd met spikes)

Afgelopen weken zijn we in Transinne verwend geweest met een mooi sneeuwtapijt (tot 30cm).  Dit was dan ook de uigelezen moment om 2 raspaardjes in de strijd te gooien.  Met spikes had ik al heel wat ervaring en een Fatboy was mij ook niet vreemd maar waar heb ik het meeste plezier aan gehad.

Unaniem : De Specialized Fatboy !

De Fatboy is een relatief lichte fiets (10.5kg) en heeft een zeer technisch en speels frame, dit zou je echt niet vermoeden als je hem voor het eerst in de ogen kijkt.

Op bijna alle punten overtrof hij de 29R met spikes : looks, stabiliteit, acceleratie,klimmen zelfs op asfalt, combinatie van ijs en sneeuw, wortels, rotsen.

Enige minpunten tov 29R : smalle groeven en klimmen in de papsneeuw, dan wordt hij afgestopt.

Deze fiets (Specialized Fatboy mt M) kan gratis getest worden door de huisgasten van Les Charmes des Etoiles-C3T-Dortoir.  Wel vooraf reserveren op 0475-682513 (of wij zijn ermee op pad J )

Deze test werd mogelijk gemaakt door de medewerking van Cycles Lexpres uit Antwerpen    De Fatboy 2015 is reeds te koop vanaf 1.799€ .

Bekijk ons FILMPJE op https://vimeo.com/119489984
 • ,

Winter MTB test


Specialized Fatboy vs BMC 29R Teamelite (afgemonteerd met spikes)

Nightride in de Ardense bossen is geweldig vooral met een tempo van 15 km/u gem ! Ervaring noodzakelijk ?? niet voor de Rookies : Claude en Jean-Claude, volg Axel maar , die heeft voldoende licht (4 power leds en 3.000 lumen) .... mon Dieu !
 • ,

Nightride Transinne


Nightride in de Ardense bossen is geweldig vooral met een tempo van 15 km/u gem ! Ervaring noodzakelijk ?? niet voor de Rookies : Claude en Jean-Claude, volg Axel maar , die heeft voldoende licht (4 power leds en 3.000 lumen) .... mon Dieu !

Het mountainbike weekend naar Houffalize, was er ééntje om in te kaderen.  Desondanks de slechte weersverwachtingen , werd er slechts 15 min in de regen gereden en de finish werd bereikt in volle zon.

Zweten , stoempen, vlammen en "bijna zwemmen" was het motto.  In Tailles kregen de deelnemers een mini-excursie aangeboden door Jorn en werden er nog Bevers en Herten gespot.

Bedankt aan de teams : "Bruski" en "Mario Daems" voor het enthousiasme en  deelname.

 • ,

Tweedaagse MTB trip Houffalize


Het mountainbike weekend naar Houffalize, was er ééntje om in te kaderen. Desondanks de slechte weersverwachtingen , werd er slechts 15 min in de regen gereden en de finish werd bereikt in volle zon.

Mountainbike is hoog aangeschreven in de Westhoek !
Het "WESTHOEKMOUNTAINBIKE-Team" uit Beerst-Diksmuide was wederom van de partij bij C3T. Dank voor jullie bezoek en het was top om jullie te gidsen.
 • ,

WTC T verzet bij C3T


Mountainbike is hoog aangeschreven in de Westhoek ! Het "WESTHOEKMOUNTAINBIKE-Team" uit Beerst-Diksmuide was wederom van de partij bij C3T. Dank voor jullie bezoek en het was top om jullie te gidsen.

Na de rit is het ontspannen geblazen in onze landelijke B&B Les Charmes des Etoiles waar een Finse sauna met Etherische oliën zorgt voor de recuperatie. Aanschuiven aan de overheerlijke table d’hôtes kan op het zonnig terras in de tuin of aan de haard in de eetplaats.

Overnachten in de luxe kamers met boxspring, tv, safe en eigen badkamer met bad of douche.  Om de “groepsgeest” wat  te bevorderen kan overnachten ook op onze authentieke “Dortoir” (slaapzolder).

Programma:

Vrijdag : 14.00 aankomst, verkennende rit of wandeling naar Redu gevolgd door tables d’hôtes in Les Charmes des Etoiles.
Zaterdag : 09.00 ontbijt – fiets controle – Mtb rit met gids – 3 gangen diner in LCDE.
Zondag : 09.00 ontbijt - vrije rit met evt gps initiatie – pasta als afsluiter.

Het programma kan ook aangepast worden volgens de wensen van de gasten !

Prijs arrangement: 225 € / pers.
Inbegrepen: 2 overnachtingen , gids , uitgebreid ontbijt , 3 maaltijden (vrij-za-zond) waarvan 1x 3-gangen menu.
Niet inbegrepen: uitgaven onderweg, dranken

Voor meer info: bel Yvan 0475-682513 of mail info@c3t.be
 • ,

MTB Weekend ONLY Ladies


Neem samen met de vriendinnen deel aan een 2 of 3 daags Mountainbike weekend “Ladies Only”. Stap eens uit de dagelijkse sleur en herbron U op mentaal en fysiek vlak.

De eerste dames deden hun intrede in de Transardennaise en wisten allemaal te finishen !
Proficiat An, Williane, Anja en uiteraard ook aan de "begeleidende" mannen : Sus, Leo, Werner en Filip
 • ,

Dames in de Transardennaise


De eerste dames deden hun intrede in de Transardennaise en wisten allemaal te finishen ! Proficiat An, Williane, Anja en uiteraard ook aan de "begeleidende" mannen : Sus, Leo, Werner en Filip

Ook de Dames weten de Orval te vinden
 • ,

Orval als recuperatiedrank


Ook de Dames weten de Orval te vinden

Het seizoen  is van start gegaan en C3T draait reeds op volle toeren ! Vorige week waren de renners van het B-Cycle team uit Tongerlo te gast en afgelopen weekend waren de triatleten van Europees kampioen Gerben Vanheyste op bezoek. Beiden kregen een verschrikkelijk zwaar parcours onder de wielen. Maar , no pain , no gain !
 • ,

Triatleten op de MTB


Het seizoen is van start gegaan en C3T draait reeds op volle toeren !

De toppers van Steeds vooruit Kontich vinden jaarlijks tijdens de Ardennen Challenge hun onderkomen bij C3T en Les Charmes des Etoiles
 • ,

Top wielerclub "steeds vooruit Kontich" vaste klant bij C3T


De toppers van Steeds vooruit Kontich vinden jaarlijks tijdens de Ardennen Challenge hun onderkomen bij C3T en Les Charmes des Etoiles

The Goats zijn een onverbiddelijke en geweldige groep trekkers uit UK.  Elk jaar trekken ze er ergens in de wereld op uit.  Dit jaar gingen ze het rustig aan doen en kozen voor Belgie. Onder het motto "Belgium is flat", kozen ze voor de verkeerde kant in Belgie.....suffering on the trails of Transardennaise.
 • ,

The GOATS (UK) in Belgium


The Goats zijn een onverbiddelijke en geweldige groep trekkers uit UK. Elk jaar trekken ze er ergens in de wereld op uit. Dit jaar gingen ze het rustig aan doen en kozen voor Belgie. Onder het motto "Belgium is flat", kozen ze voor de verkeerde kant in Belgie.....suffering on the trails of Transardennaise.

 • ,

Zomeravond in de tuin


Vanaf midden september tot half oktober zijn de Herten bokken bronstig en strijden ze voor hun hinde.  Een waar spektakel
Het Burlen van de herten was dit jaar wat verstoort door de vroegere intrede van de jacht.  Desondanks dit , hebben we toch wekelijks wild kunnen spotten tijdens onze wandelingen en mtb-tochten !

De Hertenbokken blijven dan ook indrukwekkende dieren
 • ,

Hertenbronst in Transinne


Vanaf midden september tot half oktober zijn de Herten bokken bronstig en strijden ze voor hun hinde. Een waar spektakel!

 • ,

De Bosbeiren te gast bij C3T


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras id est a leo commodo feugiat ac in tortor. Ut elementum aliquam lobortis. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Maecenas sed fermentum lacus. Cras placerat tellus vestibulum libero aliquam accumsan. Duis sed euismod mi, eget lobortis augue. Duis ac dui purus. Pellentesque fermentum finibus lorem, nec pharetra ex accumsan ut. Curabitur neque quam, auctor eu mi ac, tempus blandit risus. 

Curabitur malesuada tempus massa at scelerisque. Aliquam nulla ante, rutrum non faucibus eget, tempor sed risus. Vivamus fringilla lectus mattis ligula lacinia, ac sollicitudin erat vestibulum. Cras tristique nulla sit amet ex accumsan, eu iaculis ligula facilisis. Praesent vel nibh vel nunc suscipit ullamcorper nec nec turpis. Nullam quam libero, lobortis id est in, aliquet pellentesque est.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras id est a leo commodo feugiat ac in tortor. Ut elementum aliquam lobortis. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Maecenas sed fermentum lacus. Cras placerat tellus vestibulum libero aliquam accumsan. Duis sed euismod mi, eget lobortis augue. Duis ac dui purus. Pellentesque fermentum finibus lorem, nec pharetra ex accumsan ut. Curabitur neque quam, auctor eu mi ac, tempus blandit risus. 

Curabitur malesuada tempus massa at scelerisque. Aliquam nulla ante, rutrum non faucibus eget, tempor sed risus. Vivamus fringilla lectus mattis ligula lacinia, ac sollicitudin erat vestibulum. Cras tristique nulla sit amet ex accumsan, eu iaculis ligula facilisis. Praesent vel nibh vel nunc suscipit ullamcorper nec nec turpis. Nullam quam libero, lobortis id est in, aliquet pellentesque est.
 • ,

Herten spotten


Herten spotten...altijd spannend