Les Charmes des Etoiles

Activiteiten

Wat te doen in onze regio

In onze Ardennen is altijd iets te beleven.  De volgende websites bieden steeds het meest up-to-date overzicht van alle activiteiten in de buurt.

Haute-Lesse

Bouillon

Han sur Lesse

Bastogne


Uitstapjes in de buurt

Openluchtmuseum

Fourneau St-Michel (St-Hubert)

Fourneau St Michel kan je het best vergelijken met het "Bokrijk van Wallonie". Het is een landelijk open luchtmuseum met als thema : het landelijk wonen en de ambachtelijke beroepen uit de regio

Leisteenmijn

"AU COEUR DE L'ARDOISE" te Bertrix

Sinds 15 jaar hebben reeds 300.000 bezoekers deze leisteenmijn bezocht, 25m. diep onder de grond. Deze mijn is een echt eerbetoon aan de "scailtons" de mijnwerkers die hier vroeger de leisteen bovenhaalden.

Burcht

Fort van Sedan (Fr)

Op 10 minuten rijden voorbij Bouillon, komt U in Sedan te Frankrijk. Gekend voor zijn Burcht, die de grootste van Europ blijkt te zijn. Het steekspelspektakel (in de zomer) zal jong en oud bekoren !

Dierentuin

Parc Animalier de Bouillon

Maak kennis met meer dan 500 dieren en 75 verschillende diersoorten die u kunt observeren in halve vrijheid, in ruim bemeten afspanningen. In een bosrijk park van 13 hectaren wachten u niet alleen lokale fauna, maar ook verrassende, zeldzame en exotische diersoorten.

Picnic

Picnic aan de Lesse

Coole Coole La Lesse .... met een glaasje cava en picnic. Midden in de natuur aan een natuurlijke rivier, geen drukte.

Wildpark

Wildpark Saint Hubert

Diverse wandelroutes doorkruisen het Wildpark waar de bezoekers, in een natuurlijk kader, kunnen kennis maken met de rijkdom van onze fauna. Het park biedt een interactief programma over de natuur. In de chalet kan U genieten van een heerlijke raclette met bijhorend wijntje.

Airborne Museum

'Le Mess' Bastogne

Het nieuwe 101e Airborne museum Le Mess in Bastogne , gevestigd in een fantastisch historisch pand, geeft u een geweldige indruk van de Slag om de Ardennen.

Panorama

Le Tombeau du Géant

« Graf van de Reus» :Is een uitzichtpunt met een prachtig panorama op de Semois, geklasseerd als uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië.De naam van de plaats komt van een legende volgens dewelke een Gallische held met een indrukwekkende omvang daar zou zijn begraven door zijn paladijnen. Diverse wandelingen vertrekken in Botassart.

Authentiek dorpje

Transinne

Het hoeft niet altijd ver weg te zijn. Na het ontbijt of avondeten is het de moment om in het dorpje even rond te keuvelen.

Grotten van Rochefort

De Grot van Lorette-Rochefort is een onderaardse druipsteengrot in Rochefort in de Belgische provincie Namen, op een steenworp afstand van de Grotten van Han.

Euro Space Center

Maak u klaar om in de voetsporen te treden van de pioniers van de verovering van de ruimte. Vertrek een hele dag lang met uw gezin op ontdekking van alle uithoeken van de melkwegstelsels.
Op de maan wandelen of over Mars vliegen, de vrije val of de middelpuntvliedende kracht ervaren, ons Marsdorp bezoeken … Zowel klein als groot zijn welkom op onze lanceerbasis. Klaar om op te stijgen!

Opening van het jachtseizoen

in St-Hubert

In de 9de eeuw werd St-Hubertus door de jagers tot hun schutspatroon gekozen. Hij wordt aangeroepen voor succes tijdens de jacht, maar eveneens ter bescherming van honden en paarden. Al meer dan 40 jaar wordt er op de 1ste zondagmiddag van september een optocht gehouden die in het teken staat van zijn bekering, de oprichting van de abdij, de pelgrimstocht...Op zaterdag zijn er concerten en een mis in de Basiliek.

Boekendorp Redu

Het boekendorp bestaat sinds 1984 en is wereldbekend. Een twintigtal boekhandels verwelkomen bibliofielen, liefhebbers en nieuwsgierigen het hele jaar door. Naast de boekhandels zijn er eveneens ambachtslui : professionele boekbinderij,... kleine ambachtelijke winkels en ateliers, tijdelijke tentoonstellingen, verscheidene café-restaurants. Alle boekwinkels zijn open de weekends, feestdagen en Belgische schoolvakanties.

Afvaart van de Lesse

per kayak

De Lesse kruipt en slingert door een landschap van middeleeuwse kastelen, natuur park, prehistorische grotten, statige rotsen en niet te vergeten : de 2 watervallen... sensatie en plezier gegarandeerd, in alle veiligheid !

Lavaux St. Anne

Bezoek het kasteel

Het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne... ... een verdedigingswerk dat later een historische woning werd en een natuurlijk onderkomen. De burcht van Lavaux-Ste-Anne dateert uit de 13e eeuw. Oorspronkelijk was de burcht niet meer dan een eenvoudige uitkijktoren, maar langzaamaan heeft hij zijn huidige allure gekregen, met zijn slottoren en -gracht. Pas in de 17e eeuw werden de luxueuze appartementen aan de binnenplaats gebouwd, net als de monumentale renaissance-poort.

Basiliek van St.-Hubert

De basiliek, gelegen midden de Ardense wouden, wordt beschouwd als één van de belangrijkste historische patrimonia van Wallonië. De kerk verbaast de bezoeker door haar grootsheid en haar sierlijkheid! Op deze plaats hebben verschillende abdijkerken elkaar in de loop der eeuwen opgevolgd. De oudste gegevens gaan terug tot IXde eeuw. Het huidige gebouw dateert voornamelijk van de XIde eeuw. De stoffelijke resten van Sint-Hubertus werden omwille van de Franse Revolutie opgegraven en elders bewaard. Deze laatste rustplaats is tot heden onbekend

Abdij van Orval

De abdij Notre-Dame van Orval, gesticht in 1132, is één van de meest opmerkelijke cisterciënzer abdijen van België. Weggedoken in een diepe vallei herbergt ze nog steeds een monnikengemeenschap. De bron, het eeuwenoude rozenvenster en de tuin met medicinale planten, vormen drie sterke punten om een bezoek aan de ruïnes te brengen. Daarna is een tochtje door het museum, dat werd ondergebracht in de fundering uit de 18de eeuw, zeer de moeite waard.

Torgny de Provence in Belgie

Deze streek wordt doorgaans de Belgische Provence genoemd, en bevindt zich in het zuidelijkste deel van Lotharingen.Grensvormend met Frankrijk, doet het dorp dikwijls denken aan de Provence, dit dankzij de okergele stenen van de huizen en de rode romeinse dakpannen van de daken.Verschillende plaatsen doen aan een postkaart denken, wat echter niet wil zeggen dat het dorp in een diepe slaap gedompeld is! Integendeel, het dorp ondergaat vandaag een voorname hernieuwing

Kasteel van Bouillon

De burcht van Bouillon, die rustend op drie rotspunten hoog boven de Semois uitsteekt, heeft een doolhof aan gangen en uitgestrekte gewelfde zalen. Hij wordt beschouwd als het oudste en meest interessante overblijfsel van de feodaliteit in België. De oorsprong van de eerste vestingwerken gaat terug tot de 8ste eeuw. Deze werden legendarisch door Godfried, leider van de eerste kruistocht (1096), die het Heilige Graf als het wettige bezit van de Christenen beschouwde. Hij gaf het kasteel als onderpand aan het bisdom Luik, om zijn tocht naar het Heilige Land mee te financieren.

Grotten en dierenpark van Han sur Lesse

Wereldberoemde grot, bekroond met drie sterren in de Michelin-gids. De 3 dimensies van de Grot van Han. Per tram... vanuit het centrum van het dorp zal een antiek trammetje u tot aan de ingang van de grot brengen. Te voet... leiden gidsen u door 3 km galerijen en zalen, de ene mooier dan de andere : de "Minaret", de "Trofee", een reusachtige stalagmiet van 7 m hoog en 20 m omtrek, de "Mysterieuze" zaal en zijn meerkleurige versieringen, de "Koepelzaal" en met een hoogte van 145 m... Halverwege toont een klank- en lichtspel de wonderen van de Wapenzaal.

Bastogne War Museum

Het nieuwe Bastogne War Museum hercontextualiseert op een moderne en interactieve manier de oorzaken, gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog doorheen het prisma van de Slag om de Ardennen.

Mudia Museum

Het MUDIA in Redu is een gloednieuw educatief museum dat meer dan 300 werken uit de Renaissance tot nu samenbrengen. Beleef op een originele manier kunst in Wallonië.

Het MUDIA is ondergebracht in een heringerichte voormalige pastorie in het centrum van het dorp Redu. Bovendien kan je in het gastronomisch café en de delicatessenzaak heerlijke producten proeven in het oorspronkelijke, gezellige kader van een amateurbibliotheek.

Marché de Redu

Artisans et producteurs locaux

Het seizoen van de marktjes breekt aan !
Elke 2de Zondag van de maand april tot september en de 3de Zondag van oktober.
Start vanaf 14/4 en telkens van 10.00 tot 17.00 uur aan de kerk van Redu.

Sportief

Privégids op Mtb of Racefiets

Om iedereen maximaal te laten genieten van zijn "MTB of CYCLING" weekend kan U beroep doen op de parcourskennis van Yvan.

Bewegwijzerde MTB routes

NIEUW IN 2019

Voor de bikers onder ons die geen interesse hebben in een georganiseerd weekend kunnen steeds individueel , of met hun eigen fiets-buddies , de vaste routes van het gebied komen rijden.
NIEUW VOOR 2019 !
Blauwe MTB route van 30K en 700 HM startende aan het wapenplein van Transinne alsook aan de kerk van Redu. Perfecte bepijling en leuke route.

Informeer U bij Yvan (0475-682513) of vraag om een GPX track via info@lescharmesdesetoiles.

MTB Toertochten

Toertochten, chrono's, nightrides en marathons

Leuk voor de niet-fietsers ! Bijna alle mtb evenementen bieden tijdens de ritten ook prachtige wandelingen aan

Agenda volgt ...
of check Agenda O2 bikers
Klik hier

Geocaching

In de vallei van de lesse

Een GPS ontvanger en honger naar avontuur is al wat je nodig hebt voor een high-tech schattenjacht.

Tennis

"La Brulotte"

De Tennisclub ligt op 100m van de deur en telt 3 verlichte gravelbanen.

De knusse chalet kan afgehuurd worden.

Motorrijden

De motards zijn ook welkom bij ons. De omgeving leent zich perfect om te gaan toeren. De motoren kunnen onderdak vinden in onze garage. Werkbank ter beschikking.

Kayak

Voor de afvaart van de Lesse of semois kan U de vaste routes nemen van Houyet, Dinant,Han sur Lesse, Bouillon... Als het Iets avontuurlijker mag , laat het ons weten !
Enkel voor groepen vanaf 6 personen.

Langlauf

Skipiste van St-Hubert (Hurtebise) 552 m Enkel langlaufpistes.

Sneeuwschoenwandelingen

Teveel sneeuw om te fietsen of te wandelen. Geen zin om te gaan langlaufen. Dan is het de moment om de sneeuwschoenen aan te trekken !

Vissen

Vliegvissen is in de regio zeer populair. Let op de nodige vergunningen zijn vereist ! Informeer U bij toerisme Libin.

Oldtimer

Prachtige panoramische ritten met stops aan kastelen en mogelijkheid tot lunchen.

Wandelen

Transinne is een waar wandelparadijs. Gelukkig is onze regio bespaart gebleven van het massatoerisme. Wandelingen vertrekken aan de deur en zijn onbeperkt in afstand. Ook voor trekkers is onze B&B een geweldige uitvalsbasis of tussenstop. Informeer U bij Yvan of vraag om een GPX track.
info@lescharmesdesetoiles 0475 682513

Enduro voor motoren

Vandaag de dag is het niet meer eenvoudig om met de enduromotor de bossen te betreden. Gelukkig worden er 4. "Enduro Ballades" georganiseerd in onze nabije omgeving. Dit zijn leuke toertochten voor zowel Quads als motoren. Beperkt deelnemersveld, dus vroeg inschrijven is de boodschap.
Prijs : +/- 60€ PP incl ontbijt en lunch.
Wanneer ? Meestal medio juni (Libin) , 2de weekend van september (Houmont) , 3de weekend mei (Framont) en eind augustus in Freux. Pas op data onder voorbehoud.
Onze B&B Les Charmes des Etoiles of Le Dortoir met ruime parking, garage en afspuitstand is dan de ideale locatie om te verblijven.

Gps routes

Wij bieden onze huisgasten een waaier van 26 routes aan van 5 tot 122 km. Aan de balie van “Les Charmes des Etoiles” kan U een A3 kopie krijgen met plan en woordje uitleg. Voor de gasten die over een gps beschikken (dat draadloos kan delen), laden we de route graag in op uw toestel. Er zijn ook 3 gps toestellen beschikbaar die we kosteloos uitlenen. Aan de gebruiker vragen we om deze toestellen te gebruiken als een goede huisvader. Bij verlies dient de gebruiker het toestel te vergoeden.
HEEFT U DE GPS NIET IN DE VINGERS !
Laat U gidsen door Yvan (fietstochten).
Vanaf 6 personen (10€/pers/dag)
Meer info 0475-682513 of info@c3t.be
CYCLING C3T 122K Sedan Fr
Bouillon-Sedan-Rochehaut-Redu

CYCLING C3T 109K LM
Redu-Rochefort-St Hubert-Smuid

CYCLING C3T 87K
Redu-Daverdisse-Nassogne-Mirwart

CYCLING C3T 79K
Redu-Resteigne-St Hubert-Mirwart

CYCLING C3T 60K 
Redu-Daverdisse-Mirwart

CYCLING C3T 31K 
Villance-Our-Daverdisse-Redu

CYCLING C3T 17K
Villance-Lesse-Redu
MTB TT LIBIN100K
Marathon

MTB C3T 90K
Bouillon-Bottasart

MTB C3T 60K 
Libin-Poix-Lesse

MTB C3T 58K 
Han sur Lesse

MTB C3T 54K 
Lesse-Redu-Our-Maissin

MTB TT LIBIN52K
Toertocht Libin

MTB C3T 45K 
Tellin

MTB C3T 45K 
Mirwart

MTB TT REDU 36K
Toertocht Redu

MTB C3T 32K 
Lesse-Redu-Maissin

MTB C3T 32K LIGHT
Lesse-Daverdisse-Redu
W LCDE 5K
Jachttoren

W REDU 5K 
rondom Sechery mini

W REDU 11K 
Rondom Sechery maxi

W LCDE 12K 
Lesse-Wezelvaux-Transinne

W LCDE 13K 
Lesse-Redu-ESA-Transinne

W LCDE 19K
Lesse-Redu-Sechery-Lesse- Transinne

W LCDE 28K 
Redu-Daverdisse-Lesse- Transinne
Beoordeling van onze gasten ...