Les Charmes des Etoiles

Entre Lesse et Lomme


Nieuw sinds augustus 2018 en toch wel hoogst bijzonder. Een langeafstandswandeling die voor maar liefst 95 % over onverharde paden loopt. Nog een record: "Entre Lesse et Lomme" loopt bijna nonstop door woud, je komt haast het bos niet uit 3 of 4 dagen lang, laat staan dat je door een dorp of stad wandelt. Echt een tocht voor woudlopers dus, voor wie eens een paar dagen weg van de wereld wil zijn en niet vastgeklonken hangt aan smartphone of andere schermen. 
Entre Lesse et Lomme voert je 78 km lang door de Centrale Ardennen in stiltegebied door afwisselend lichtgroen gebladerte van loofwoud en de donkergroene naalden van dennenbossen. Af en toe wordt er nog een streepje kabbelend en ruisend blauw aan toegevoegd, als je een van de vele Ardense beken oversteekt die van de hoogplateaus afwateren door de bossen of tijdens de absoluut prachtige passages langs de twee grote Ardense rivieren die deze wandelroute als thema heeft: de Lesse en de Lomme.

Je kan kiezen voor de "avontuurlijke" weg door te overnachten in de 3 bivouac zones (Smuid-Maissin-Ochamps) of je kan ook steeds vertrekken van bij Les Charmes des Etoiles.
Het parcours wordt gesloten van 1 oktober tot 31 december omwille van het jachtseizoen.

Wij deden het U reeds voor !
De kids bleven in het bos slapen en de ouders pendelden naar de B&B.  Elke ochtend samen vertrekken, om op 3 dagen tijd de volledige lus van 78 Km te maken.  

Een ware familiale expeditie in de Echte Ardennen.

Beoordeling van onze gasten ...