Uitstappen

 • Fourneau St Michel kan je het best vergelijken met het "Bokrijk van Wallonie".  Het is een landelijk open luchtmuseum met als thema : het landelijk wonen en de ambachtelijke beroepen uit de regio.  We wanen ons zo terug in de tijd van onze (over) grootouders !  Her en der werden huisjes en stallingen afgebroken om ze hier authentiek terug op te bouwen.  Voor de kleinsten is er een speelpleintje met deathride en voor de ouders een leuke taverne met terras.  Tijdens de zomermaanden zijn er ge

 • Sinds 15 jaar hebben reeds 300.000 bezoekers deze leisteenmijn bezocht, 25m. diep onder de grond. Deze mijn is een echt eerbetoon aan de "scailtons" de mijnwerkers die hier vroeger de leisteen bovenhaalden.
  Het ondergronds bezoek : met een helm op het hoofd daalt u via een trap tot 25 meter waar u een audiogeleid parcours (FR/NL) van +/- 1 uur volgt. U krijgt uitleg over de werkomstandigheden en de technieken van de mijnwerkers. Een bezoek op uw eigen tempo, in veilige omstandigheden. Voor groepen zijn begeleide bezoeken mogelijk op aanvraag.

 • Op 10 minuten rijden voorbij Bouillon, komt U in Sedan te Frankrijk.

  Gekend voor zijn Burcht, die de grootste van Europ blijkt te zijn.

  Het steekspelspektakel (in de zomer) zal jong en oud bekoren !

  Ontdek het kasteel en het domein
  op uw eigen ritme en in uw eigen taal !

  Dagelijks geopend
  van 10u tot 18u

  Château Fort de Sedan 

  Cour du Château
  08200 Sedan - France
   

 • Maak kennis met meer dan 500 dieren en 75 verschillende diersoorten die u kunt observeren in halve vrijheid, in ruim bemeten afspanningen.
  In een bosrijk park van 13 hectaren wachten u niet alleen lokale fauna, maar ook verrassende, zeldzame en exotische diersoorten.

  Open elke dag het hele jaar, behalve
  25 december en de eerste januari

  Open 09:30 uur tot de laatste vermelding :
  16:00 van oktober tot maart
  17:00 van april tot juni en september
  18:00 juli en augustus

 • Ontdek deze unieke schaapskooi waar het oude ras van Belgische schapen wordt gekweekt. Alle melk wordt op de hoeve gebruikt voor melkproducten. Rondleiding en proeverijen mogelijk ter plaatse.
  Gesloten op Kerstmis, Nieuwjaar en andere feestdagen, behalve als ze op een zaterdag vallen.

  Reservatie verplicht via telefoon, fax of e-mail.
  De Bergerie van Acremont
   
  Rue de Bernifa 17
  6880 BERTRIX (ACREMONT)
  32 (0) 61 53 54 35

   

   

 • Coole Coole La Lesse .... met een glaasje cava en picnic.  Midden in de natuur aan een natuurlijke rivier, geen drukte.

  Zomervakantie in eigen land !

 • Diverse wandelroutes doorkruisen het Wildpark waar de bezoekers, in een natuurlijk kader, kunnen kennis maken met de rijkdom van onze fauna. Het park biedt een interactief programma over de natuur, speeltuinen, een cafetaria en een overdekte barbecue.

  Adres:
  Rue Saint-Michel 125
  6870 SAINT-HUBERT
  32 (0) 61 25 68 17

  Voor openingsuren kan U HIER klikken.

   

 • Het nieuwe 101e Airborne museum Le Mess in Bastogne , gevestigd in een fantastisch historisch pand, geeft u een geweldige indruk van de Slag om
  de Ardennen. Schitterende etalages met eeen levensecht decor en realistisch uitziende poppen nemen u
  mee terug naar de koude winter van '44 - '45 toen deze Slag plaats vond.
  Kortom, een museum wat uw bezoek absoluut waard is!

   

 • « Graf van de Reus» :Is een uitzichtpunt met een  prachtig panorama op de Semois,  geklasseerd als uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië.De naam van de plaats komt van een legende volgens dewelke een Gallische held met een indrukwekkende omvang daar zou zijn begraven door zijn paladijnen. Diverse wandelingen vertrekken in Botassart.
   

 • Hieronder kan U de belangrijkste cullturele en toeristische evenementen vinden.

  Voor verdere details kan U doorklikken naar het Toerismebureau van Redu.

   

   

  24/03/2012

 • het wapenplein

  Ook tijdens de winter is het  HEERLIJK  VERTOEVEN  in Transinne.  Vorige jaren is er héél wat sneeuw gevallen.M

  en waande zich in een heus bergdorp

 • Het hoeft niet altijd ver weg te zijn. Na het ontbijt of avondeten is het de moment om in het dorpje even rond te keuvelen.

  Geschiedenis, prachtige hoeves .......terug in de tijd !

  In 1913 werd in het dorp een muntschat ontdekt met Franse munten uit de 11e en 12e eeuw.

 • De Grot van Lorette-Rochefort is een onderaardse druipsteengrot in Rochefort in de Belgische provincie Namen, op een steenworp afstand van de Grotten van Han. Afhankelijk van het weer buiten de grot, is de temperatuur erbinnen tussen de 2 en de 13 graden. De grot biedt een slaapplek voor vleermuizen, en verder zitten er ook enkele kleine insecten en spinnen in de grot. De rivier de Lesse, die ooit door de grotten heen stroomde, stroomt nu door lager gelegen delen van de berg. Vissen die zich onverhoopt in het water mochten bevinden, overleven er slechts enkele dagen.

 • Het Euro Space Center werd ingehuldigd in 1991. Het centrum is gebouwd naar het model van de US Space Camp te Huntsville, Alabama, Verenigde Staten en werkt met dezelfde geavanceerde apparatuur en software als de echte astronautenopleiding in het Marshall Space Flight Center, dat eveneens in Huntsville gelegen is. Ondertussen is ook de Euro Space Society opgericht, die onder het voorzitterschap van astronaut Burggraaf Dirk Frimout staat. Het genootschap heeft als doel een breed publiek (en voornamelijk jongeren) te interesseren voor ruimtevaartwetenschap en -technologie.
 • In de 9de eeuw werd St-Hubertus door de jagers tot hun schutspatroon gekozen. Hij wordt aangeroepen voor succes tijdens de jacht, maar eveneens ter bescherming van honden en paarden. Al meer dan 40 jaar wordt er op de 1ste zondagmiddag van september een optocht gehouden die in het teken staat van zijn bekering, de oprichting van de abdij, de pelgrimstocht...Op zaterdag zijn er concerten en een mis in de Basiliek. Belangrijke gebeurtenis op zondag is de hoogmis, in aanwezigheid van Belgische jachtgezelschappen en Belgische en buitenlandse hoornblazers.

 • Familieuitstap per huifkar .... echte nostalgie. Laat het ons tijdig weten en wij regelen dit voor U.
 • Het boekendorp bestaat sinds 1984 en is wereldbekend. Een twintigtal boekhandels verwelkomen bibliofielen, liefhebbers en nieuwsgierigen het hele jaar door. Naast de boekhandels zijn er eveneens ambachtslui : professionele boekbinderij,... kleine ambachtelijke winkels en ateliers, tijdelijke tentoonstellingen, verscheidene café-restaurants. Alle boekwinkels zijn open de weekends, feestdagen en Belgische schoolvakanties. Sommige boekwinkels zijn eveneens open in de week.
 • De Lesse kruipt en slingert door een landschap van middeleeuwse kastelen, natuur park, prehistorische grotten, statige rotsen en niet te vergeten : de 2 watervallen... sensatie en plezier gegarandeerd, in alle veiligheid !
   

 • Het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne... ... een verdedigingswerk dat later een historische woning werd en een natuurlijk onderkomen. De burcht van Lavaux-Ste-Anne dateert uit de 13e eeuw. Oorspronkelijk was de burcht niet meer dan een eenvoudige uitkijktoren, maar langzaamaan heeft hij zijn huidige allure gekregen, met zijn slottoren en -gracht. Pas in de 17e eeuw werden de luxueuze appartementen aan de binnenplaats gebouwd, net als de monumentale renaissance-poort.

 • De basiliek, gelegen midden de Ardense wouden, wordt beschouwd als één van de belangrijkste historische patrimonia van Wallonië. De kerk verbaast de bezoeker door haar grootsheid en haar sierlijkheid! Op deze plaats hebben verschillende abdijkerken elkaar in de loop der eeuwen opgevolgd. De oudste gegevens gaan terug tot IXde eeuw. Het huidige gebouw dateert voornamelijk van de XIde eeuw. De stoffelijke resten van Sint-Hubertus werden omwille van de Franse Revolutie opgegraven en elders bewaard. Deze laatste rustplaats is tot heden onbekend.
 • De abdij Notre-Dame van Orval, gesticht in 1132, is één van de meest opmerkelijke cisterciënzer abdijen van België. Weggedoken in een diepe vallei herbergt ze nog steeds een monnikengemeenschap. De bron, het eeuwenoude rozenvenster en de tuin met medicinale planten, vormen drie sterke punten om een bezoek aan de ruïnes te brengen. Daarna is een tochtje door het museum, dat werd ondergebracht in de fundering uit de 18de eeuw, zeer de moeite waard.
 • Deze streek wordt doorgaans de Belgische Provence genoemd, en bevindt zich in het zuidelijkste deel van Lotharingen.Grensvormend met Frankrijk, doet het dorp dikwijls denken aan de Provence, dit dankzij de okergele stenen van de huizen en de rode romeinse dakpannen van de daken.Verschillende plaatsen doen aan een postkaart denken, wat echter niet wil zeggen dat het dorp in een diepe slaap gedompeld is! Integendeel, het dorp ondergaat vandaag een voorname hernieuwing

 • De burcht van Bouillon, die rustend op drie rotspunten hoog boven de Semois uitsteekt, heeft een doolhof aan gangen en uitgestrekte gewelfde zalen. Hij wordt beschouwd als het oudste en meest interessante overblijfsel van de feodaliteit in België. De oorsprong van de eerste vestingwerken gaat terug tot de 8ste eeuw. Deze werden legendarisch door Godfried, leider van de eerste kruistocht (1096), die het Heilige Graf als het wettige bezit van de Christenen beschouwde. Hij gaf het kasteel als onderpand aan het bisdom Luik, om zijn tocht naar het Heilige Land mee te financieren.

 • Wereldberoemde grot, bekroond met drie sterren in de Michelin-gids. De 3 dimensies van de Grot van Han. Per tram... vanuit het centrum van het dorp zal een antiek trammetje u tot aan de ingang van de grot brengen. Te voet... leiden gidsen u door 3 km galerijen en zalen, de ene mooier dan de andere : de "Minaret", de "Trofee", een reusachtige stalagmiet van 7 m hoog en 20 m omtrek, de "Mysterieuze" zaal en zijn meerkleurige versieringen, de "Koepelzaal" en met een hoogte van 145 m... Halverwege toont een klank- en lichtspel de wonderen van de Wapenzaal.